Бившата номер 1 в света при жените Мария Шарапова ще се завърне в игра на турнира в Майорка, след като прие „уайлд кард“ от организаторите на надпреварата. Тя ще участва за първи път в съревнование, след като преди четири месеца претърпя операция на дясното рамо.

Рускинята не е играла в състезателен мач от Санкт Петербург през януари, когато се отказа преди двубоя си във втори кръг, като пропусна и целия сезон на червено, включително и изминалия Ролан Гарос.

„Много съм щастлива да обявя, че приех „уайлд кард“ и ще участвам в Майорка“, заяви 32-годишната тенисистка в свое изявление в Twitter.

„Бих искала да благодаря на турнира за възможността, която ми предоставя и на невероятните фенове, които ме подкрепят непрестанно в последните няколко месеца“, сподели още Мария Шарапова.

Турнирът в Майорка, подготвителен на трева преди Уимбълдън, започва на 17 юни, като жребият за надпреварата ще включи други бивши номер 1 в света при жените като действащата шампионка в Ол Инглънд Клъб Анжелик Кербер и Виктория Азаренка. /БГНЕС