Мария Шарапова даде много откровено интервю пред BBC, което ще бъде излъчено в пълната си цялост на 15 септември. От телевизията все пак публикуваха на сайта си кадри от изповедта на рускинята пред Лора Тревелян, в която тенисистката говори за положителната допинг проба и защо е взимала мелдоний.

Шарапова с култов отговор за Григор и другите си бивши

"След първия ми Голям шлем на Уимбълдън не бях много здрава дълго време, отидох при детския си лекар в Русия. Направи изследвания, намери нередности в сърцето ми и това (мелдоний б.р.) бе една от съставките, които препоръча да взимам. Тя бе популярна в Русия, имах сертификат, че е легална за ползване. Стана нелегална от първите няколко седмици на миналата година."

А как Шарапова е пропуснала да види забраната? "Получих имейл, но това е от файловете, които играчите не отварят. Бяха доста скрити, не се постараха да ни покажат, че това е медикамент, който е популярен в Източна Европа, трябваше да се обърне внимание на това, а не бе. Не съм измамница."

Суперчовекът Маша

Рускинята говори и за първите си месеци в САЩ, както и за амбициите си: "Беше трудно, бях много малка, бях около деца, които говореха английски, а аз не можех. Бих искала да спечеля нова титла от Големия шлем. Имам късмет да спечеля пет титли от Големия шлем, но в мислите ми не съм спечелила нито една, все още имам глад за успехи."

Шарапова сред най-богатите жени в Русия