Мария Сакари получи доста критики през последните месеци. Мнозина бяха тези, които се нахвърлиха върху гъркинята заради слабите резултати и неубедителното представяне, но на надпреварата в Индиън Уелс, 28-годишната тенисистка напомни за най-добрите си дни с достигането до финала.

И въпреки че загуби мача за титлата от световната номер 1 Ига Швьонтек, Сакари определено може да извади доста позитиви от страхотните две седмици, които успя да изпрати на американска земя.

„Смятам, че се представих доста добре в Индиън Уелс и показах страхотни неща. Получих много критики в последно време, но съм свикнала хората да говорят без да са наясно с реалната ситуация. Мисля, че победата, която постигнах срещу Кори Гоф на полуфиналите, бе най-добрата за мен, от доста време насам.

В този мач изразходвах страшно много енергия и сили и смятам, че във финала просто не успях да се противопоставя на Швьонтек. Двубоят срещу Гоф продължи 2 часа и 41 минути, и след това се чувствах  доста изтощена и уморена, без да имам достатъчно време за почивка. Убедена съм, че при други обстоятелства и ако се чувствах по-добре, можеше да сторя далеч повече срещу Ига в мача за трофея, но определено се чувствам все по-уверена и се надявам да продължа да вървя само нагоре“, каза Сакари.