Арина Сабаленка се класира за полуфиналите на WTA 1000 турнира в Ухан, след като разгроми полската тенисистка Магдалена Фрех с 6:2, 6:2. Мачът продължи 1 час и 24 минути и показа безкомпромисната форма на беларускинята, която с нетърпение очаква сблъсък с шампионката от Пекин, Коко Гоф.

Сабаленка демонстрира доминираща игра още от старта на мача, след като бързо си осигури преднина с два пробива за 4:0. Въпреки усилията на Фрех да стабилизира своя сервис, тя не успя да постави под въпрос превъзходството на фаворитката, която безпроблемно затвори първия сет.

Във втората част Сабаленка отново стартира впечатляващо, установявайки комфортен аванс от 3:0 след два бързи брейка. Фрех показа упоритост и успя да намали разликата до 2:3, имайки шансове за равенство. Обаче, световната номер 2 отново се активира и не позволи повече загуби, продължавайки своята впечатляваща серия с 15 поредни победи в Ухан.

Предстоящият мач с Коко Гоф обещава да бъде вълнуващо повторение на финала от US Open през миналата година, когато американката триумфира. Гоф се класира за полуфиналите, след като победи Магда Линет.