Арина Сабаленка започна успешно участието си на тенис турнира на тревни кортове в Берлин. Поставената под номер 1 в основната схема се наложи категорично над Вера Звонарьова с 6-3, 6-2 за близо час и десет минути игра.

Шампионката на Аустрелиън Оупън направи общо три пробива в подаването на квалификантката от Русия – един в първия и два във втория сет. Тя загуби само три точки на първи сервис за целия мач и не даде нито една възможност за пробив на рускинята. В спор за място на четвъртфиналите тя ще играе срещу победителката от мача между Вероника Кудерметова и Цинуън Джън.

Втората в схемата Елена Рибакина също не сбърка в откриващия си двубой, след като надигра Полина Кудерметова с 6-4, 6-2.

Третата в света казахстанка осъществи три пробива в сервис геймовете на рускинята, като завърши с девет аса и една двойна грешка. В добавка, тя вкара 70% първи сервис, загуби само девет точки на първо подаване в целия двубой и спаси единствения шанс за пробив пред Кудерметова в седмия гейм на дебютния сет. За Рибакина предстои мач с Дона Векич от Хърватия.