Организаторите на турнира на WTA в Монреал решиха да отменят тазгодишната надпревара. Турнирът трябваше да се проведе от 10 до 16 август. Към момента решението на ATP, WTA и ITF е да няма турнири до 13 юли заради пандемията от коронавируса, но въпреки това организаторите на Rogers Cup взеха превантивни мерки и съобщиха, че надпреварата ще се проведе чак през 2021 г.

Причината за това е, че правителството в Квебек наложи забрана за провеждането на всички спортни събития до 31 август тази година, съобщиха от WTA.

„WTA осъзнава, че здравето и сигурността винаги ще бъдат най-важен приоритет. Разбираме, че решението беше трудно, но нямаме търпение да се завърнем в Монреал през 2021 г.

„Към момента WTA Турът е преустановен до 12 юли. Ще продължим да работим с нашите партньори в турнирите и да решим кога ще можем да се завърнем на корта“, съобщиха от женската тенис асоциация."

Всичко това все още не означава, че Мастърсът при мъжете в Канада ще бъде отменен. Тази година той ще се проведе в Торонто, тъй като миналата беше в Монреал, а двата града приемат турнирите от ATP и WTA Тура на разменни начала. Организаторите на ATP 1000 надпреварата засега уверяват, че турнирът остава в календара.

„На този етап Rogers Cup 2020 остава да се проведе по план и ние продължаваме да се подготвяме за домакинство на събитие от световна класа за нашите играчи, фенове, партньори и тенис общността като цяло. Въпреки всичко не можем да отречем, че има голяма вероятност турнирът да бъде отложен за следващата година освен ако моментната ситуация и в Канада, и навсякъде по света, не се подобри значително“, пише в официалния сайт на надпреварата.