Някои фенове приемат Мастърса в Индиън Уелс за петия турнир от Големия шлем. Многократно са изразявани мнение, че надпреварата заслужава да бъде от най-високата възможна категория, а тенисистите винаги се радват на страхотни условия.

Много малко време ни дели от старта на турнира както при мъжете, така и при дамите, а и в двете състезания определено изглежда, че предстоят страхотни емоции за феновете. След изтеглянето на жребия се откроиха някои сблъсъци още на старта и различни експерти и анализатори побързаха да изкажат своето мнение относно крайните победители в мъжката и дамската надпревара.

Шампионка от миналото издание на турнира е Елена Рибакина, която се наложи в мача за трофея над Арина Сабаленка. Сега обаче, според турнирния директор Томи Хаас, този път изненади няма да има. И макар че световната номер 1 Ига Швьонтек също е в Индиън Уелс и ще се бори за трофея, германецът отдаде своите предпочитания на шампионката от Мелбърн и определи Арина Сабаленка за големия фаворит.

„Тук са най-добрите тенисистки на планетата и съм сигурен, че през тези близо две седмици зрителите ще се насладят на тенис от най-високо ниво. Доста хора желаят да вдигнат титлата, но лично за мен, Сабаленка е с предимство пред всички останали. Нейният стил на игра е много неудобен и тя може да бъде изключително опасна. Със сигурност Швьонтек, Рибакина и Кори Гоф ще направят всичко възможно, за да достигнат до крайната победа, но моето мнение е, че Сабаленка ще триумфира накрая. Да, за нея в никакъв случай няма да бъде лесно, но с интерес ще проследим мачовете и ще видим дали ще се оправдае моята прогноза“, каза Хаас.