Григор Димитров очаква непознат французин или квалификант в първия си мач на първия Мастърс турнира за годината - този в Индиън Уелс. Българинът е поставен в основната схема и ще играе с победителя от сблъсъка между Александър Мюлер (№88 в света) и квалификант. Досега Гришо не е  излизал срещу 27-годишния французин, който е голям фен на Роже Федерер.
 
Григор попадна в частта от схемата на Даниил Медведев, с когото може да се срещне евентуално при достигане до четвъртия кръг.
 
Ако Гришо се справи с първата си задача в Индиън Уелс, то във втория си мач той ще играе срещу един измежду Стан Вавринка, Томаш Махач и Адриан Манарино.
 
Със сигурност огромен интерес предизвика жребия на готвещия се за ново завръщане Рафаел Надал, който ще има мач срещу друго голямо име, борещи се с контузии - Милош Раонич. А победителят от този сблъсък ще играе с Холгер Руне.
 
Водач на схемата е Новак Джокович - световният №1, който се завръща в Индиън Уелс за първи път от 2019-а. В първия си мач в "Рая на тениса", той ще играе или срещу квалификант или австралиеца Александър Вукич.