Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Наоми Осака обяви, че е бременна с първото си дете и планира да се завърне на корта за Откритото първенство на Австралия през следващата година.

25-годишната японка се оттегли от първия турнир от Големия шлем за годината миналата седмица, без да посочена официална причина, но днес публикува снимка от видеозон в социалните мрежи и потвърди, че очаква бебе.

"Последните години бяха интересни, но този най-труден период от живота ми може би е най-забавният. Последните месеци далеч от спорта ме накараха да ценя и обичам още повече играта, на която посветих живота си. Осъзнах също, че животът е твърде кратък и не трябва да приемам някои моменти за даденост. Знам, че пред мен предстои още много в бъдеще, но едно нещо, което очаквам с най-голямо нетърпение, е детето ми да гледа един от моите мачове и да казва: "Това е майка ми", написа Осака в Туитър.

"2023 година ще бъде пълна с уроци и се надявам да се видим в началото на следващата година, защото ще бъда на Откритото първенство на Австралия през 2024-а. Обичам ви всички безкрайно", добави тя.

25-годишната Осака в момента 47-мо място в ранглистата на Женската тенис асоциация (УТА). Тя има седем титли в кариерата си. Японката е четирикратна шампионка от Големия шлем, след като спечели по два пъти Откритото първенство на Австралия (2019, 2021) и Откритото първенство на САЩ (2018, 2020). Осака е бивша номер 1 в света, но в последните две-три години имаше проблеми с психичното здраве и се смъкна в подреждането.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе от 16 до 29 януари. 

Автор: Ива Кръстева/БТА