Мария Шарапова получи покана от организаторите за участие на силния турнир в Рим, но за съжаление на всички нейни фенове рускинята приключи принудително участието си във втория кръг.

Съперничка на Шарапова бе Миряна Лучич-Барони, а двете си бяха разменили по един сет преди бившата №1 в света да получи травма в третия сет.

Само преди седмица Шарапова бе победила трудно Лучич-Барони в Мадрид, а в италианската столица първият сет бе за хърватката - 6:4 преди Маша да се върне в мача след 6:3.

В третата част завърналата се след наказание за допинг тенисистка поведе с пробив аванс, а в третия гейм дори имаше шансове за втори брейк.

Тя обаче почувства болки в дясното бедро, придвижването ѝ бе затруднено и в крайна сметка при 2:1 взе решение да не рискува с продължаването си в мача.

"Извинявам се, че трябваше да се оттегля от мача си днес с контузия в лявото бедро. Ще направя необходимото изследвания, за да съм сигурна, че не е нещо серозно. Искам да благодаря на турнира за дадения шанс да играя отново на тази специална надпревара", обяви след мача Шарапова.

Следващата съперничка на Лучич-Барони ще бъде световната №1 Анжелик Кербер или квалификантката Анет Контавейт.

Малко по-рано през деня стана ясно, че Шарапова няма да участва на Ролан Гарос, след като организаторите на турнира отказаха да ѝ дадат "уайлд кард".