Много хора все повече критикуват Наоми Осака. Според голяма част от феновете на тениса, японката е с доста слаба психика, а това не е редно, след като тя е 4-кратна шампионка от турнирите на „Големия шлем“.

Осака обаче все по-често говори по темата за психичното здраве, нещо, заради което също  е критикувана от различни привърженици на тениса. Сега, в подкрепа на Наоми обаче се изказа световният номер 20, Ник Кирьос.

Австралиецът защити  своята колежка и отново критикува мисленето на  част от почитателите на тениса.

„Трудно ми е да разбера какво искат хората от Наоми и защо я нападат така. Дори и тя да прави слаб сезон, това е единствено нейна работа и на никой друг, защото голяма част от хората, които се изказват изобщо не знаят през какво преминава тя. Осака също така върши чудесни неща извън корта, занимава се с много различни дейности, а това наистина е много ценно. Лесно е да критикуваш и да говориш, когато си просто зрител и не си от другата страна. Виждам много прилики между мен и нея, защото и двамата сме преминали през доста, за да стигнем дотук и сме едни от малкото, които открито говорим за психичното здраве и колко е важно то всъщност. Смятам, че Наоми се справя чудесно, а нека някои фенове просто знаят, че най-важното е какъв човек си, а това не личи само на корта и по време на мачовете. Извън корта тя има чудесни проекти и мисля, че е един много добър човек“, коментира Кирьос.