На 27 април (понеделник) започва онлайн надпреварата Mutua Madrid Open, а най-големите дербита от първия ден са Рафаел Надал – Денис Шаповалов и Гаел Монфис – Анди Мъри. Всички четирима тенисисти попаднаха в Група 1.

Надпреварата ще се проведе от 27 до 30 април. Тенисистите ще излязат на корт „Маноло Санатана“, но не в реалния живот, а в играта Tennis World Tour. Феновете ще могат да наблюдават на живо всички битки в профилите на надпреварата в социалните мрежи.

Програма – 27 април:

1. Диего Шварцман – Давид Ферер (начало в 16:00 ч.)
2. Карла Суарес Наваро – Белинда Бенчич
3. Рафаел Надал – Денис Шаповалов (не преди 16:30 ч.)
4. Каролина Плишкова – Фиона Феро
5. Рафаел Надал – DJ Mariio
6. Гаел Монфис – Анди Мъри
7. Джоана Конта – Сорана Кърстя
8. Стефанос Циципас – Фабио Фонини

Не това обаче ще е всичко за деня, тъй като програмата продължава с още интересни мачове. Каролин Вожняки се завръща с двубой срещу Кристина Младенович, Доминик Тийм играе с Джон Иснър, а Южени Бушар се включва с мач срещу Кики Бертенс.

В знак на солидарност играчите ще съберат средства, с които да помогнат на най-засегнатите състезатели от Covid-19 – тенисисти от ниските нива, които нямат възможност да натрупат приходи, докато трае пандемията.

Едновременно с официалното състезание ще се провежда серия от мачове, които ще противопоставят най-добрите създатели на съдържание в света на онлайн игрите и професионални тенисисти. Целта е да се съберат средства за най-засегнатите от пандемията, благодарение на водещата компания в дигиталното забавление Webedia.

Официалният турнир ще предлага по 150 хиляди евро награден фонд за всяка от двете схеми – на ATP и на WTA. Победителите при мъжете и при жените сами ще решат каква част от сумата да дарят на най-нуждаещите се свои колеги. Освен това, допълнителни 50 хиляди евро ще отидат за най-афектираните от коронавируса граждани, съобщиха организаторите на турнира в Мадрид.