Световната номер 1 в тениса Ига Швьонтек реши да предприеме кардинална промяна в кариерата си и се раздели със своя треньор Томаш Викторовски. Именно под ръководството на Викторовски полякинята достигна първото място в световната ранглиста и се задържа там вече повече от две години.

Викторовски влезе в щаба на Швьонтек в началото на 2022 година и ѝ помогна да спечели четири титли от Големия шлем, включително три поредни от Ролан Гарос, където тя е четирикратна шампионка. "След три години на страхотни постижения с треньора ми взехме решение да се разделим. Изказвам огромна благодарност към него. Неговият опит, аналитичен и стратегически нюх ми помогнаха да постигна неща, за които не съм и мечтала", сподели Швьонтек.

23-годишната полякиня допълва, че вече е провела предварителни разговори с потенциални нови треньори и ще има нужда от още около две седмици, преди да финализира своя избор.

До края на годината Швьонтек ще трябва да се бори за защити първото си място в света от Арина Сабаленка, която се намира в отлична форма и може да измести своята съперничка. | БГНЕС