Водачката в женската ранглиста Ашли Барти се отказа от предстоящия през октомври турнир от сериите WTA 1000 в Индиън Уелс, обявиха организаторите. Самата Барти няколко пъти намеква, че за нея сезон 2021 на практика е приключил.

Шампионката от Уимбълдън за последно беше на корта на Откритото първенство на САЩ, където достигна до третия кръг. Отказването на Барти от Индиън Уелс е поредния удар по атрактивността на турнира, след като вече се отказаха шампионката от 2018 година Наоми Осака и легендарната Серина Уилямс.

Треньорът на Барти Крейг Тизър заяви по-рано този месец, че със сигурност тя няма да защитава титлата си от Финалния турнир на WTA, тъй като турнирът е преместен в Мексико. За Барти ще се наложи две седмици карантина у дома, ако се прибира от Гуадалахара в Австралия след въпросното състезание, което не е идеалния вариант за подготовка за Откритото първенство на Австралия през януари. Мексико е в червения списък за Австралия предвид лошите резултати от разпространението на коронавируса там.