В спортната лига World Team Tennis, в която ще участва Григор Димитров, ще се допускат фенове по трибуните. В последното си изявление организаторите съобщиха, че в комплекса Greenbrier в Западна Вирджиния, който е домакин на надпреварата, до 500 привърженици ще получат шанса да гледат мачовете от 45-ия сезон на турнира. Това представлява 20% от капацитета на трибуните.

Instagram.com
69 снимки

Ходът е предприет спрямо изискванията на местните здравни власти и представлява важна стъпка към връщането на феновете в спортните събития, възпрепятствани сериозно от пандемията Covid-19.

Деветте участващи отбора ще започнат надпреварата на 12 юли, а сезонът ще продължи три седмици. Григор Димитров трябва да направи дебюта си в турнира за тима на Orange County Breakers на 28 юли срещу Райън Харисън, но окончателните детайли около програмата още не са обявени.

В състава на Orange County Breakers, освен Григор, са още Стийв Джонсън, Кристина Плишкова, Андреа Клепач и Люк Бамбридж. Сред звездните имена в турнира са София Кенин, Боб и Майк Брайън, Тенис Сандгрен, Сам Куери и Слоунс Стивънс.

Сезонът ще се състои от 63 двубоя, а после предстоят плейофи, които да определят шампиона. Четирите най-добри състава от редовния сезон ще се класират за тях. Полуфиналите ще бъдат на 1 август, а финалът – на 2 август.