Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану ще направи своето завръщане на корта на турнира от сериите WTA 250 в Оукланд, Нова Зеландия в началото на следващата година. 21-годишната британка получи уайлдкард за надпреварата, която ще се проведе в периода 1-7 януари.

Радукану не е играла от април месец насам, когато се оттегли от турнира в Щутгарт. През май младата тенисистка претърпя операции на двете китки и глезена в опит да се справи с преследващите я проблеми в тези области. Най-вероятно след Окланд Радукану ще търси участие в Откритото първенство на Австралия, макар че все още тя не е потвърдила това. Към момента британката разполага със защитен ранкинг - 103-то място в световната ранглиста, което най-вероятно няма да е достатъчно за директно влизане в основната схема, освен ако тя не получи покана от организаторите на Аустрелиън Оупън.

През лятото на 2021 година Радукану постигна един от най-сензационните успехи в Откритата ера, след като записа десет поредни победи в квалификациите и основната схема на Ю Ес Оупън, за да грабне титлата.