Новак Джокович и Рафаел Надал бяха включени в списъка с участници за Мастърс турнира Индиън Уелс, въпреки че има съмнения относно това дали двамата ще играят в надпреварата от сериите 1000.

Световният номер 1 Джокович по всяка вероятност няма да бъде в калифорнийската пустиня, тъй като в момента не може да пътува до САЩ поради липсата на ваксина срещу коронавирус. Изискванията за влизане в страната не се очаква да бъдат вдигнати за чуждестранни посетители преди да започне основната схема на турнира на 9 март.

81 снимки

Джокович е петкратен шампион в Индиън Уелс, който е първият турнир от Мастърс 1000 за сезона, но не е играл там от 2019-а насам. Вероятността той да бъде в съревнованието е още по-малка и поради факта, че името му не бе споменато в заглавието на официалния сайт на турнира, а е по-назад в информацията с думите „Новак Джокович също е в списъка на турнира“.

Трикратният шампион Надал има по-голяма възможност да бъде на линия, но вероятно също няма да играе заради контузия. Той получи травма на бедрото, която го измъчи по време на загубата от Маккензи Макдоналд във втори кръг на Australian Open. Времевият диапазон за възстановяване на испанеца бе 6-8 седмици, и дори да бъде готов за Индиън Уелс, той може да предпочете да не участва, за да бъде максимално подготвен за началото на сезона на клей през април.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Действащите шампиони при мъжете и жените съответно Тейлър Фриц и Ига Швьонтек ще защитават титлите си. При мъжете на линия са още Анди Мъри, Камерън Нори, Ник Кирьос и Карлос Алкарас, като последните двама се завръщат от контузии. Швьонтек ще се опита да стане първата тенисистка с две поредни титли в турнира от Мартина Навратилова през 1991. Шампионката на Australian Open Арина Сабаленка ще се опита да продължи победната си серия от началото на сезона, докато десетата в света Елена Рибакина е една от фаворитките за трофея.

Индиън Уелс е последван от Мастърса в Маями, който също е за мъже и жени, от 19 март до 2 април.

97 снимки