Слоун Стивънс е една от добрите тенисистки на WTA. Американката има редица постижения зад себе си, като достигна до номер 3 в света, а също така може да се похвали и с титла от Големия шлем. Тя триумфира на US Open през 2017 година, но сега Стивънс бе откровена по отношение трудностите в своя личен живот. Тенисистката направи интересни разкрития и посъветва хората да намалят очакванията към себе си.

„Не ми е било никак лесно в живота, защото имах сериозни проблеми. Те започнаха още, когато бях на 13, тъй като тогава започнах да ходя на терапия. Не се страхувам да кажа, че имах проблеми от психологическо естество и това не е срамно. Затрудненията с психиката може да се окажат решаващи за страшно много неща в живота на човек, но аз имах късмет. Терапията много ми помогна, но също така майка ми е психолог и тя бе непрекъснато до мен“, започна тя.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Бях едва на 13, когато започна всичко това, но с течение на времето се чувствах по-добре. По пътя си в тениса, особено в началото ситуацията бе доста сложна. Аз се притеснявах преди всеки мач, напрежението ме обземаше, но човек трябва да се бори с тези негативни емоции. С времето благодарение на терапията и подкрепата на хората се научих да се справям по свой начин с психичните си проблеми. Колкото повече време минаваше, толкова по-лесно успях да видя същността на проблема си и да се преборя за решаването му. Само ще кажа на хората да знаят, че няма нищо страшно в това да имаш психологически проблем. Никой не е застрахован от подобно нещо, но ние сме просто хора“, заяви американката.

„ Трябва да намалим очакванията към себе си, и да правим това, което е нужно. Очакванията само натоварват излишно, всичко е в малките прости неща, които правим всекидневно, за да бъдем добре самите ние, и нашите близки. Когато човек е спокоен и не очаква нищо, а просто работи и действа, нещата се случват много по-лесно. Днес, аз вече съм един щастлив човек, който се е преборил с проблемите, но продължавам да се уча и развивам всекидневно“, каза Стивънс.