Линдзи Дейвънпорт е една от най-добрите тенисистки за всички времена. Американката не само успя да достигне до номер 1 в света, но постигна още редица успехи.

Само на 20 тя триумфира с олимпийско злато от игрите в Атланта през 1996 година. Дейвънпорт е трикратна шампионка от турнирите на „големия шлем“ и наистина имаше една забележителна кариера. Сега Линдзи се изявява като коментатор и засипа с множество похвали друга легенда на нашето време, Рафаел Надал. 43-годишната  американка заяви, че целият свят може да е благодарен на Рафа за всичко, което прави.

„Възхищавам се на Надал, за мен той е невероятен. Надал е лъч светлина за  световния спорт и ние трябва да сме благодарни, че той избра точно тениса. Рафа винаги желае да е най-добрият, независимо дали е на корта за важен мач или просто тренира", започна тя. 

Нямам представа откъде намира мотивация, за да е на това ниво, много хора в края на кариерата си играят все по-малко турнири и просто чакат момента да се оттеглят. Той вече премина 30-те и все още е жаден за титли, успехи и рекорди. Обичам Надал и се радвам, че избра нашия спорт, за да ни радва“, завърши Дейвънпорт.  

Автор: Делян Калинков