Трикратният победител в турнирите от Големия шлем Анди Мъри предупреди младата британска тенисистка Ема Радукану, че няма да прогресира, ако продължи да сменя толкова често треньорите, с които работи. 19-годишната Радукану, която спечели Откритото първенство на САЩ през миналата година, отново търси нов треньор след като се раздели с доскорошния си наставник Дмитри Турсунов.

Наскоро тя потърси съдействие от бившия треньор на Мъри - Джез Грийн, който да й помогне за зачестилите проблеми с контузии.

„Мисля, че трябва да прекараш достатъчно време с даден специалист, за да може да се стигне до някаква разлика. Ако не отделиш достатъчно време, тогава това е трудно. Мисля, че ще е добре, ако Радукану остане по-дълго време с треньора си“, коментира Анди Мъри пред британския вестник Daily Mail.

„Ако не е Джез, тогава друг треньор по физическа подготовка на пълен работен ден би й бил полезен. Трябва да търси подобрени във физически аспект и избягване на контузиите, а най-добрият вариант за това е около нея постоянно да има някой, който да работи с нея“, добави той.

35-годишният тенисист не отхвърли възможността някой ден самият той да стане треньор на Ема Радукану.