През следващата година ще имаме изцяло нов турнир в календара на WTA. След като финалите на Женската тенис асоциация се проведоха в Тексас, през 2023 година едноименният щат ще посрещне още едно тенис събитие. Надпреварата ще е от категория WTA 250 и ще се изиграе в американския град Остин. Тексас обаче не се прочу по кой знае колко добър начин по време на финалния турнир на 8-те най-добри при дамите, след като в повечето двубои трибуните бяха наполовина празни.

Сега, две американки вече потвърдиха участие в напълно новия турнир и това са Слоун Стивънс и Даниел Колинс. Стивънс малко или много напомни за най-добрите си дни през 2022, като спечели първата си титла от 4 години насам, а също така достигна и до четвъртфиналите на Ролан Гарос. Бившата номер 3 заяви, че е готова да играе пред родна публика и се надява на силно представяне.

„Щастлива съм, че ще играя в Тексас. Харесвам това място и винаги е чудесно да играеш пред своите сънародници. Както добре знаем, това е изцяло нов турнир и тепърва ще видим как ще се развият нещата, но бих призовала колкото се може повече американки да вземат участие, защото това ще привлече още повече зрители по трибуните. С нетърпение ще очаквам турнира и вярвам, че мога да зарадвам американските фенове на тениса с един чудесен резултат от моя страна“, каза Стивънс.