Седмата поставена в схемата тунизийка Онс Жабюр се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция при жените. Жабюр победи сръбската квалификантка Олга Данилович след обрат с 4:6, 6:4, 6:2 в мач, продължил два часа и десет минути. Следващата противничка за тунизийката е американката Бернарда Пера.

След срещата си Жабюр заяви, че феновете не трябва просто да предполагат, че женските мачове ще са скучни, когато научи, че билетите за вечерната сесия в неделя се препродават, защото има насрочен мач от женската схема. През първите седем дни в Париж във вечерните сесии на централния корт "Филип Шартие" се играеха само двубои при мъжете. В неделя вече обаче е насрочен мачът между втората поставена Арина Сабалека и американката Слоун Стивънс.

Тунизийската тенисистка коментира, че се надява да види пълни трибуни, а феновете да дадат шанс на битката между две "отлични и невероятни тенисистки".

"Време е за промяна в мисленето, защото виждам, че хората не гледат много женски тенис и правят предположения, а всъщност има много интересни мачове при жените. Честно казано, полагаме много усилия и правим жертви, които мъжете в тура не правят", каза Жабюр.

Попитана защо е имала затруднения срещу Олга Данилович, Онс Жабюр отговори, че това е нещо, което "мъжете никога няма да разберат".

"Да бъдеш жена е тежко. Зависи кое време от месеца е, но понякога успяваш да се справиш. За съжаление, това не е нещо, което можеш да контролираш напълно, но се научаваш да познаваш тялото си", каза още тунизийката.

"Поздравявам Олга за страхотния мач, защото игра много добре в ден, в който аз не показах най-добрия си тенис. Спечелих заради психическата си устойчивост", завърши тя.