Тя е само на 13 години, но светът на тениса вече е насочил поглед към нея и ѝ е дал звучното прозвище "следващата Серна Уилямс".

Запознайте се с Кори Гауф, може би следващата най-добра тенисистка след сестрите Уилямс и Мария Шарапова.

През септември талантът на Гауф изгря, след като родената през 2004 година американка се превърна в най-младата тенисистка в историята, достигала до финал на турнир от Големия шлем при юноши и девойки. През септември тя загуби мача за титлата на US Open срещу 16-годишната Аманда Анисимова.

Според специалистите, талантът на Кори, чийто прякор е "Коко", е наистина специален и тя има потенциала дори да се превърне в най-великата тенисистка. 

Самата тя е наясно с потенциала си и е напълно отдадена на тениса, за да достигне до висините, които ѝ предричат. А какво е мнението на Коко за сравненията със Серина Уилямс става ясно от профила ѝ в Instagram. "Няма да бъде следващата Серина Уилямс. Ще бъда първата Кори 'Коко' Гауф", пише тя.

Гауф е рожба на спортно семейство. Баща ѝ Кори е играл баскетбол в колежа, а майка ѝ е била отлична гимнастичка преди да стане звезда на лекоатлетическата писта за Флорида Стейт.

Преди три години, Коко спечели националния клей шампионат на САЩ до 12 години като по това време бе само на 10 години и 3 месеца, с което стана най-младата шампионка в историята.

На 11, тя бе забелязана от не кой да е, а треньорът на Серина Уилямс Патрик Муратоглу, който я включи във фондация, която подпомага млади таланти с тренировки и менторство.

Година по-късно Гауф спечели Ориндж Боул за 12-годишни, най-престижният турнир за подрастващи, който в миналото е печелен от имена като Щефи Граф, Моника Селеш и Дженифър Каприати.

Гауф вече е имала възможност да получи ценни съвети от Серина, а покрай менторството на Муратоглу се е срещала и с Григор Димитров.

А Муратоглу определено е много впечатлен от таланта ѝ: "Тя е невероятна, защото е страхотен боец и атлет. Има още много за учене, но е много млада. Ако продължи с това отношение, което има сега, ако държи главата си, където трябва да бъде, ако има същия глад за играта, може да стигне много далеч."

Въпреки всичко това обаче в следващите поне няколко години няма да виждаме често Кори по турнирите за жени. Причината е, че правилата на WTA забраняват на тенисистки под 18 години да играят изцяло в женския тур, а причината е да се избегнат случаи на "бърнаут" в ранна възраст, какъвто пример е бившата №1 Дженифър Каприати.