Първата ракета на женския ни тенис Виктория Томова даде специално интервю пред Дарик радио, където коментира дебюта си на „Уимбълдън“ и мача си със Серена Уилямс. Българката отстъпи на носителката на 23 титли от Голям шлем, но не скри, че се радва, че най-великата за нея тенисистка я поздравила за играта ѝ и и се е усмихнала. Томова също така призна, че е останала изненадана от аплодисментите, които е получила от Серена Уилямс.

Оттук насетне водещата надежда заяви, че  мечтае отново да играе в основната схема на „Уимбълдън“ и иска да се представи много по-добре.

„Може би още не мога да осъзная, доста е прясно от вчера. Прекрасно преживяване за мен. Малко ме е яд, че може би можех повече да се отпусна и по-добре да се представя, но мисля, че и това не бе лошо“, започна Томова.

„Със Серена си разменихме хубави думи на мрежата и аз останах учудена, че тя аплодира някои от моите отигравания. Мога да се радвам, тя е може би любимката ми. Най-добрата за всички времена. Не знам просто какво да кажа. Тя първо ме поздрави, каза, че съм играла добре. Беше много усмихната. Казах ѝ, че ми е било мечта да играя с нея. Тя реагира „Наистина ли?“ и се усмихна. Рядко се усмихва. Да. Най-вече като бие. Но при тенисистите често може да се види това“, добави Томова.

„Винаги съм си мечтала пробивът ми в основната схема на Голям шлем да е на „Уимбълдън“. Мисля, че когато силно желаеш нещо и се стремиш, то се случва. Най-краткосрочните мечти за мен са да вляза в топ 100. Както съм близо, така и съм далеч. Точки ме делят от това. Следващата седмица има отново турнир и трябва да забравя това тук и да се концентрирам върху новите състезания. Искам и да събера нужните точки за основната схема за „Уимбълдън“ Квалификациите са страшно трудни, да се бориш с момичетата от топ 200. Много хора не го разбират. Много от тези момичета могат да победят състезателите в основната схема“.

„Днес ми е последна вечер в Лондон. Имаше доста тежки мачове. Беше ми трудно. Радва, се, че най-сетне успях да преодолея тази бариера. Вече за пети път играя за влизане в основна схема. Срещу труден опонент в третия кръг– Ана Калинская. Тя се представя много добре, радвам се, че успях да спечеля. Също така първият ми мач в основна схема, играх срещу тенисистка, която бе спечелила току-що стохиляден турнир и имаше уайлд кард. Мисля, че я хванах в най-добрата ѝ форма и се радвам, че успях да победя“.

„Искам да се върна на „Уимбълдън“ в основната схема и с по-добро представяне. Аз съм максималист, надявам се следващият път да е по-добре. Мисля, че имам къде и какво да показвам“, завърши Томова.