Световната номер 4 и победителка от откритото първенство на Австралия София Кенин се изказа много ласкаво за Серена Уилямс. Кенин безспорно впечатлява с представянето си и съвсем заслужено спечели 2 титли дотук през сезона. Макар и само на 21, американката още през миналата година загатна за големия потенциал, с който разполага. 

Гарбинье Мугуруса - София Кенин
21 снимки

През 2019 година Кенин достигна до 14-о място в световната ранглиста и получи наградата на WTA за най-прогресиращ играч в света на женския тенис. Безспорно триумфът и на „Australian Open“ 2020 не бе очакван от много хора, но тя успя да сътвори сензация. След това последва още една титла за младата американка, победата и в Лион просто затвърди добрата форма на 21-годишния талант, а изкачването до четвърто място в света, показва, че от гледна точка на жените, американският тенис има много добро бъдеще. След успехите от началото на сезона, София се отправи към Сащ, където трябваше да представя страната си във Fed Cup. Американкитте се изправиха срещу Латвия и успяха да спечелят двубоя, което им осигури място на финалите в Будапеща. Кенин признава, че е много вълнуващо да представяш страната си, но не пропусна да благодари на легендарната Серена Уилямс за подкрепата и ценните съвети.

„Бях много развълнувана, че легенда като Серена е част от нашия отбор, тя е постигнала всичко. И двете имахме основната задача да помогнем на страната си да се класира за финалите на Fed Cup и за щастие целта беше изпълнена. Бях много притеснена, беше трудно за мен, знаете, че аз загубих първия мач на сингъл, но през цялото време усещах подкрепата на Серена. Тя беше до мен и ми даваше кураж в най-трудните моменти, дори, когато загубих тя дойде при мен и ми каза: "Ти спечели Australian Open, няма от какво да се притесняваш", тези нейни думи ми вдъхнаха още повече сили и увереностт. Нали знаете, колко лесно бе на Серена просто да не ѝ пука, тя е постигнала всичко в тениса, играла е за Fed Cup, така че най-лесното беше просто да гледа себе си, но тя не го направи. Уилямс помогна изключително много на целия отбор, и с нейна помощ можем да се представим страхотно на финалите в Унгария“, сподели Кенин.

Автор: Дидо Калинков