Ашли Барти. Вече всички, които обичат тениса познават отлично австралийската тенисистка, и реално най-добрата в света в този момент. 

Сега, световната номер 1 разкри как прекарва времето си без турнири и сподели, че цалята ситуация с коронавируса в световен мащаб е много трудна за всички. 

"Знаете ли, в началото ми беше трудно, докато осъзная всичко. Първоначално ти е трудно да повярваш какво става, но после разбираш, че просто носиш отговорност. Всички държави по света страдат и трябва огромно търпение, за да преминем през това", коментира Барти. 

"Старая се да остана позитивна и да оценявам малките неща. Сега хората получават шанс да прекарат повече време със семейството, да осъзнаят истинските ценности в живота. Аз съм благодарна и за най-малкото, което имам, обичам тениса, номер 1 в света съм, мисля, че мога да бъда щастлива от постигнатото. Много често си говоря с моите колежки, като поддържам редовно връзка със Симона Халеп и Петра Квитова. Интересувам се как са тте, какво правят и просто се опитвам да им помогна. Сега всички мислим за здравето си и вярвам, че ще излезем по-силни след пандемията", добави тя.

Автор: Дидо Калинков