Чехия се наложи над Русия с 3:2 победи в Прага и защити титлата си на турнира "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени. Мария Шарапова даде аванс на "Сборная", след като спечели първия сингъл за деня срещу Петра Квитова с 3:6, 6:4, 6:2, но в последствие Каролина Плишкова се превърна в герой при триумфа на домакините. 

Плишкова първо изравни резултата след успех над Анастасия Павлюченкова с 6:3, 6:4, а след това в тандем с Барбора Захлавова Стрицова спечели решаващия последен мач на двойки срещу Павлюченкова и Елена Веснина с 4:6, 6:3, 6:2 след малко повече от два часа игра. 

Двубоят при дуетите беше изключително напрегнат и изнервен. Чехкините пропиляха аванс от 2:0 гейма и допуснаха обрат в първия сет. Във втората част те поведоха с 5:1 и все пак успяха да запазят част от аванса си, за да изравнят. 

В третия сет Плишкова и Захлавова Стрицова отново реализираха ранен пробив и дръпнаха с 2:0. При 3:2 те спасиха две възможности за пробив, а в седмия гейм отново спечелиха подаването на съперничките си, след което затвориха мача при сервис на Захлавова Стрицова. 

Така Чехия триумфира за четвърти път в последните пет сезона и заслужи девети трофей във "Фед Къп", докато Русия остана с четири титли, като загуби за трети път на финала на турнира в последните пет години. 

Поражението е особено болезнено на Шарапова, която игра за първи път в мач за трофея и записа две победи на сингъл, но това не беше достатъчно.

Финал на турнира "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени:
Каролина Плишкова и Барбора Захлавова Стрицова - Анастасия Павлюченкова и Елена Веснина - 4:6, 6:3, 6:2
Каролина Плишкова - Анастасия Павлюченкова - 6:3, 6:4
Петра Квитова - Мария Шарапова - 6:3, 4:6, 2:6
Каролина Плишкова - Мария Шарапова - 3:6, 4:6
Петра Квитова - Анастасия Павлюченкова - 2:6, 6:1, 6:1 /БТА