Полякинята Ига Швьонтек приключи сезона с успех над испанката Паула Бадоса от Испания със 7:5, 6:4 в третия си мач от група "А" на финалния турнир на WTA в Гуадалахара с награден фонд от 5 милиона долара. Швьонтек бе загубила шансове да продължи напред в състезанието, след като допусна поражения от Арина Сабаленка и Мария Сакари в първите си две срещи.

Бадоса, която вече си бе осигурила място на полуфиналите, поведе рано в мача с 2:1 след като проби Швьонтек, но полякинята обърна до 3:2 и с общо два пробива в сета спечели със 7:5. Във втория сет испанката пак първа проби подаването на противничката си, поведе с 3:1, но отново допусна обрат и загуби двубоя.

Паула Бадоса ще играе довечера срещу сънародничката си Гарбине Мугуруса за място на финала в Гуадалахара, а в другия полуфинал ще спорят естонката Анет Контавейт и гъркинята Мария Сакари, която се справи със 7:6(1), 6:7(6), 6:3 с представителката на Беларус Арина Сабаленка. Сакари зае второто място в тази група "А" с две победи и една загуба, а Сабаленка остана на трета позиция с актив 1-2.

В първия сет съперничките си размениха по два пробива, но гъркинята доминираше в тайбрека. Вторият сет се разви по подобен начин, като този път в тайбрека Сабаленка надделя, но в решителната част тя допусна четири пробива, спечели само веднъж подаването си и загуби срещата.