Водачката в схемата Арина Сабаленка се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей в Чарлстън (САЩ) с награден фонд 900 хиляди долара. Участващата с "уайлд кард" Сабаленка елиминира представителката на домакините Алисън Риск със 7:6(3), 6:4 и постигна първата си победа в Тура от края на февруари.

Състезателката от Беларус, която е пета в класацията на WTA, загуби първите си мачове в Индиън Уелс и Маями през март, след като отпадна на четвъртфиналите в Катар преди шест седмици от новата номер 1 в света Ига Швьонтек.

Сабаленка пропиля аванс от 5:3 гейма в първия сет, който все пак спечели с тайбрек, след като в него взе четири от последните пет разигравания. Във втората част тя дръпна с 5:2 и стигна до успеха. За място на четвъртфиналите тя ще играе срещу номер 15 Аманда Анисимова.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Белинда Бенчич също продължава напред след 6:1, 7:6(6) над Линда Фрухвиртова от Чехия, като навакса изоставане от 0:3 гейма във втория сет.

Gulliver/GettyImages
6 снимки

Шампионката от 2019 година и девета в схемата Мадисън Кийс достигна третия кръг след успех с 6:3, 6:1 над Улрике Ейкери.

Третата в схемата Каролина Плишкова имаше значително повече проблеми срещу украинката Катарина Завацка, но стигна до обрат с 5:7, 7:5, 6:4, след като изоставаше със сет и 3:5 гейма във втория.