Поставената под номер 6 в схемата Петра Квитова отпадна във втория кръг на турнира по тенис за жени в зала в Санкт Петербург, Русия. Квитова претърпя поражение от румънката Ирина Бегу с 4:6, 0:6 за час и 10 минути игра.

Заемащата 56-а позиция в световната ранглиста при жените Бегу се класира за четвъртфиналите. Тя осъществи ранен пробив и поведе с 3:0 в първия сет, но Квитова върна пробива и изравни за 4:4. Румънката спечели следващите два гейма и взе сет аванс.

Втората част премина изцяло под диктовката на 31-годишната Бегу, която не даде гейм на противничката си. Румънската тенисистка ще се изправи срещу Тереза Мартинцова в спор за влизане в топ 4. Чехкинята се класира напред без игра, тъй като противничката й Елена Рибакина се оттегли от турнира заради болест.

Латвийката Йелена Остапенко победи германката Андреа Петкович с 6:1, 6:2 в мач, продължил само 58 минути и ще играе срещу Аляксандра Саснович от Беларус на четвърфиналите. Остапенко проби на два пъти Петкович в двата сета и нямаше проблеми да се класира за следващия етап на турнира.

Саснович пък намери място на четвъртфиналите след успех над Жаклин Кристиан от Румъния с 6:2, 6:3 за час и 13 минути.