Организаторите на тенис турнира в София от категория ATP 250, който се провежда всяка есен от 2016 година насам излязоха с официално съобщение относно тазгодишното издание.

"Sofia Open няма да е през 39-ата седмица на 2020 г. (27 септември - 4 октомври), както бе планирано, преди да се наложат промени в календара заради пандемията. Ръководството на Sofia Open продължава разговорите с ATP Tour, за да се намери подходяща дата за провеждането на турнира през 2020 г.", споделиха от турнира.

Както е известно в този период ще се състои Откритото първенство на Франция между 27 септември и 11 октомври. Нататък календарът ще стане ясен в средата на следващия месец. На ниво ATP тенисът ще се завърне на 14 август във Вашингтон, а веригата при дамите - на 3 август в Палермо. След това идва ред на задължителните турнири в Синсинати, който обаче по изключение този път ще е в Ню Йорк, US Open, Кицбюел, Мадрид, Рим и накрая "Ролан Гарос".

Припомняме, че тази година шампионът от 2017-а Григор Димитров заяви намерения да се завърне в "Арена Армеец", където преди 3 години доведе българската публика до екстаз.