ATP турът се завръща на 14 август, Ролан Гарос е планиран за 27 септември, а преди това ще се изиграят турнирите в Мадрид и Рим. Това обявиха от асоциацията, представяйки новия календар, но уточниха, че е възможно някои от датите да бъдат променени в зависимост от развитието на ситуацията с коронавирус пандемията.

По-рано през деня стана ясно, че календарът ще бъде пуснат по-късно през седмицата, но още днес ATP представи програмата, след като от асоцаията се консултираха с останалите управителни тела в тениса. Малко след това от WTA публикуваха и своя обновен календар - турнирите ще се завърнат на 3 август в Палермо. 

Citi Open във Вашингтон започва на 14 август, а след това идва ред на Western & Southern Open. Мастърсът трябваше по план да се проведе в Синсинати, но това ще се случи в Националния тенис център „Били Джийн Кинг“ в Ню Йорк. Веднага след приключването на надпреварата следва US Open - от 31 август до 13 септември.

След „мейджъра“ в Ню Йорк започва сезона на клей, който тази година е през есента, тъй като нито един турнир от европейското турне на тази настилка не успя да се осъществи. Серията на червено започва турнира от сериите ATP 250 в Кицбюел на 8 септември и продължава с Mutua Madrid Open (13 септември).

Мастърсът в Рим – Internazionali BNL d’Italia, започва точно седмица след това.