Защитаващата титлата си Паула Бадоса (Испания) се класира  за полуфиналите на силния турнир по тенис на твърда настилка в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара.

Поставената под номер 5 Бадоса се справи с 21-ата в схемата Вероника Кудерметова (Русия) с 6:3, 6:2 за 78 минути.

Тя поведе с 4:1 в първия и с 5:1 гейма във втория сет, за да стигне до десета поредна победа в надпреварата.

24-годишната испанка  се стреми да стане първата тенисистка  след Мартина Навратилова през 1990 и 1991 година, която печели поредни титли в Индиън Уелс.

"Ключово за победата ми беше това, че сервирах добре, както и това, че атакувах второто й подаване. Бях играла три пъти срещу нея досега и всеки път правех едни и същи грешки. Постарах се да ги избегна и този път се получи. Целта ми беше да доминирам с форхенда, да я движа по корта, да бъда агресивна", каза Бадоса.

Тя ще се опита да стигне до втори пореден финал на турнира срещу поставената под номер 6 Мария Сакари (Гърция).

Сакари елиминира  17-ата в схемата Елени Рибакина (Казахстан) със 7:5, 6:4, след като навакса ранно изоставане от 0:3 гейма в първия сет, а във втория гъркинята  поведе с 3:1 и задържи аванса си до края.

"С Мария имаме доста  сходен стил. Понякога виждам себе си, когато я гледам как играе. Трябва да се боря за всяка точка, да остана агресивна и да  сервирам добре. Това ще бъде ключово, ако искам да  спечеля", коментира Бадоса.