Проливният дъжд над щата Калифорния за втори пореден ден напълно обърка програмата на турнира от сериите УТА 1000 в Индиън Уелс.

Надпреварата, която върви паралелно с мъжкия турнир "Мастърс" продължава да преминава във фаза първи кръг, тъй като много двубои все още не могат да бъдат завършени или дори не са започнали.

От малкото мачове при дамите, които успяха да се изиграят, един от малкото бе този между бившата водачка в световната ранглиста Наоми Осака и италианката Сара Ерани. Срещата завърши с неочаквано лесна победа за японката с 6:3, 6:1.

Във втория кръг Осака ще играе с 14-ата в схемата Людмила Самсонова от Русия.

Към втория кръг в Индиън Уелс продължава и Анна Блинкова. В един от най-любопитните мачове от първия кръг Блинкова се наложи с 6:1, 2:6, 6:4 над бившата водачка в ранглистата Каролина Плишкова от Чехия.

Плишкова, която се намира в отлична форма от началото на сезона, така и не успя да вземе инициативата в двубоя в нито един момент в решаващия трети сет и закономерно отпадна.

Във втория кръг Блинкова ще срещне номер 5 в схемата Джесика Пегула от САЩ.

Напред в турнира продължават и бившите шампионки от Откритото първенство на САЩ Слоун Стивънс и Ема Радукану.

Снимки: Gulliver/GettyImages
62 снимки

В последния завършил мач за деня Стивънс спечели със 7:5, 6:3 срещу Маяр Шериф от Египет, докато Ръдукану бе категорична при успеха си с 6:2, 6:3 над Ребека Масарова от Испания.

Към следващия етап продължава и друга бивша шампионка в турнирите от Големия шлем Каролине Возняцки. Датчанката показа много добра игра и отстрани след 7:6(6), 6:1 китайката Лин Чжу.

От турнира обаче отпадна седемкратната шампионка в турнирите от Шлема Винъс Уилямс. Силите на 43-годишната американка стигнаха само за сет срещу японката Нао Хибино и тя отстъпи с 6:2, 3:6, 0:6 след малко повече от два часа игра.

Уилямс седеше много добре в мача до средата на втория сет, когато резултатът бе 3:2 гейма в нейна полза, но без пробиви. Тогава Хибино започна серия от геймове и взе заключителните десет в срещата.