Поставената под номер 8 в схемата Онс Жабюр (Тунис) спечели титлата на силния турнир по тенис на червени кортове в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. 27-годишната Жабюр победи на финала Джесика Пегула (САЩ) със 7:5, 0:6, 6:3 за близо два часа игра.

Тунизийката игра за първи път в кариерата си на финал на турнир УТА 1000 и спечели втори трофей след Бирмингам през миналата година.

Жабюр преодоля пасив от 1:4 в първия сет, в който направи два пробива за обрат. Във втората част американката доминираше изцяло и не загуби нито един гейм.

В решителния трети сет тенисистката от Тунис взе подаването на съперничката си три пъти и затвори двубоя с първия си мачбол.

Жабюр вече има 12 победи за сезона на червени кортове. След най-голямата победа в кариерата си в понеделник тя ще изравни рекордното си класиране в световната ранглиста на УТА и ще се изкачи до седмото място.

Пегула можеше да направи своя дебют в топ 10 с евентуална титла. Все пак 28-годишната американка ще записа най-доброто си класиране на 11-а позиция, след като игра на най-големия финал в кариерата си.