Американската квалификантка Даниел Колинс постигна шокираща победа над Винъс Уилямс и е на полуфинал в Маями! Непознатата 24-годишна тенисистка, която започна професионалната си кариера едва след като завърши университет, надделя с 6:2, 6:3 над един от своите идоли.

За Колинс това бе първа победа над играч от топ 10, а тя идва срещу седемкратна шампионка от турнирите от Големия шлем и трикратна в Маями.

Двукратната колежанска шампионка на САЩ се превърна и в първата квалификантка в историята на Маями Оупън, която достига до полуфиналите. Това ще е и неин първи полуфинал на ниво WTA.

"Цял живот работя здраво, така че в крайна сметка, знам, че съм направила буквално всичко, за да бъде в най-добрата възможна ситуация. И Ако спечеля мача, печеля мача и е страхотно. Ако загубя, губя, знаейки, че съм направила всичко по силите си", сподели приятната изненада.

Тя отстрани именитата си съперничка за 87 минути, постигайки по два пробива във всеки един от сетовете и в същото време допускайки едва един в своите подавания. Това бе седма победа за Колинс в Кей Бискейн - две в квалификациите и пет в основната схема.

На полуфиналите Колинс ще срещне шампионката от Ролан Гарос Йелена Остапенко, която успя да отстрани №4 в схемата Елина Свитолина след два тайбрек сета. Двете са играли помежду си като девойки на турнира "Еди Хер" през 2011.

"Играх отдавна с Остапенко, така че съм развълнувана да играем отново като възрастни. Тя е боец. Тя спечели Ролан Гарос. Ще бъде нова невероятна възможност за мен, така че очаквам с нетърпение да изляза на корта и да изиграя хубав мач."

В другия полуфинал една срещу друга излизат Виктория Азаренка и Слоун Стивънс.