Бившата световна №1 Анджелик Кербер си спомни с радост за една от най-големите титли в своята кариера. През 2018 година германката триумфира на Уимбълдън, след като победи не кого да е, а 23-кратната шампионка от турнирите в Големия шлем Серена Уилямс. 2 години по-рано Кербер игра на финал в надпреварата на „свещената трева“ и отново срещна Уилямс, но тогава загуби битката за трофея.

Сега немската състезателка споделя своите спомени от близкото минало и заяви, че желае да помага за развитието на тениса в Германия.

„Много обичам да играя на трева и винаги се наслаждавам истински. Имам прекрасни моменти в тениса като цяло. Спомени, които ще останат завинаги в сърцето ми. Достигнах до №1 в света, нещо, което всеки голям тенисист желае още от дете. Трудно е, трябва да правиш много жертви и наистина да си готов на всичко. Една от най-големите победи в моята кариера бе успехът ми срещу Серина на финала на Уимбълдън 2018. Когато си припомням тези прекрасни мигове, чувството е неописуемо. Загубих точно от Серина на финала на Уимбълдън 2016 и 2 години по-късно получих шанс за реванш. Аз обаче не оценявам само победите в тениса, загубите ме научиха на много. В живота и спорта няма как само да печелиш, от загубите получаваш много важни уроци и вадиш изводи за себе си. С годините човек трупа безценен опит, който ти помага и често ти показва правилния път. Моята цел не е само да играя тенис и да бъда професионалист, мисля, че нашият спорт е прекрасен и трябва да се развива. Тенисът трябва да е достъпен за всички, а аз искам да помогна на децата и младите хора в Германия да се запалят по тениса и да започнат да тренират. Щастлива съм да видя, че в Германия тенисът става все по-популярен и много малки деца тренират по кортовете, това наистина ме радва“, сподели Кербер.

 

Автор: Дидо Калинков