Белинда Бенчич се класира за полуфиналите на силния тенис турнир в Маями, след като елиминира 249-та в света австралийка Дария Савил с категоричното 6-1, 6-2 за малко над час игра.

Швейцарката, олимпийска шампионка от Токио и поставена под номер 22 в основната схема, започна с пробив. Тя спаси пет точки за връщане на брейка от Савил, като това я окрили допълнително и до края на частта тя доминира, давайки само един гейм на австралийката. Бенчич започна ударно и във втория сет, печелейки първите четири гейма, преди да загуби за първи път подаването си в срещата. Това не й се отрази и тя удържа преднината си от още един пробив за крайния успех.

В спор за място на финала тя ще играе с японката Наоми Осака, която отстрани представителката на домакините Даниел Колинс с идентичен резултат – 6-2, 6-1.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Очакванията за оспорван сблъсък между двете тенисистки не се оправдаха и Осака даде само три гейма на финалистката на Аустрелиън Оупън. Срещата завърши за по-малко от час игра, а японката реализира общо пет пробива в подаването на американката – два в първия сет и три във втория. Осака приключи с 13 аса, загуби само три точки на първи сервис в целия мач и не се наложи да спасява нито една точка за пробив пред Колинс.

Другият полуфинал при дамите ще бъде определен от сблъсъците между Паула Бадоса и Джесика Пегула, и Петра Квитова срещу световната номер 1 Ига Швьонтек, която е в серия от 14 поредни победи в Тура.