Каролин Гарсия се класира за финала на тенис турнира във Варшава, след като надигра убедително Жасмин Паолини в два сета – в отделните части 6-1, 6-2, за малко над час игра.

Френската тенисистка, която вчера поднесе изненадата на турнира, побеждавайки световната номер 1 и фаворитка на домакините Ига Швьонтек в три сета, не даде шансове на италианската си съперника. Тя започна с ранен пробив, след което направи още един брейк в сервиса на Паолини. Втората част се разви по идентичен начин, като Гарсия отново стигна до два пробива, за да достигне безпроблемно до спора за титлата. Тя загуби само седем точки на първи сервис за целия мач и спаси единствената възможност за пробив пред опонентката.

На финала я чака румънката Ана Богдан, която се справи трудно с украинката Катерина Байндл след 7-5, 7-5. И двата сета продължиха над час време, като и двете части бяха изпълнени с изключително много непредсказуемост и интрига до последно. Само в първия сет двете си разделиха общо девет пробива, като в крайна сметка Богдан пое инициативата, а във втората част представителката на Румъния на два пъти изпусна преднина от два пробива, преди все пак да сломи съперничката отново със 7-5.

БГНЕС / BGNES
5 снимки

29-годишната Богдан се класира за първия си финал в турнирите от Женската тенис асоциация, като ще спори за трофея с една година по-малката от нея Гарсия, която има осем титли в колекцията си, последната от които на тревата в Бад Хомбург преди месец.