Деветата в световната ранглиста Кики Бертенс запази минималните си шансове за класиране на полуфиналите във финалния турнир за годината в женския тенис. Холандката спечели последния си мач в груповата фаза срещу Наоми Осака. 

Бертенс спечели първия сет с 6:3, а след това победителката в тазгодишния US Open прецени, че няма да може да довърши двубоя и прекрати по-рано участието си в него. Така Бертенс взе необходимата ѝ победа и ще чака развоя на последната среща от групите между Слоун Стивънс и Анджелик Кербер. 

Иначе мачът между двете вървеше сравнително равностойно само в първите си шест гейма, след които резултатът беше 3:3. След това Бертенс наложи превъзходството си, а Осака не можа да довърши двубоя и холандката се поздрави с успеха. 

Последният мач от груповата фаза започва в 14:30 часа днес следобед, като за Бертенс е важно победителката в него да бъде Стивънс, за да продължи напред. Има вариант холандката да се класира и при успех на Кербер, но там вече зависи и каква ще е разликата в сетовете.