Водачката в световната ранглиста по тенис Алши Барти (Австралия) се класира за финала в първото издание на турнира на твърди кортове на родна земя в Аделаида с награден фонд 848 хиляди долара. Шампионката от "Ролан Гарос" Барти надделя Даниел Колинс (САЩ) с 3:6, 6:1, 7:6(5) след почти два часа игра.

Американката взе първия сет, след като реализира ранен пробив и поведе с 3:0, а в последствие запази преднината си. Във втората част Барти доминираше, а в третата тя проби за 4:3, но Колинс веднага върна брейка и се стигна до тайбрек. В него австралийката показа по-здрави нерви и спечели със 7:5, след като взе три от последните четири разигравания. 

Барти ще търси осмата титла в кариерата си срещу украинската тийнейджърка Даяна Ястремска. 19-годишната Ястремска достигна до най-значимия финал в кариерата си от сериите "Премиър" на УТА, след като елиминира шестата в схемата Арина Сабаленка (Беларус) с 6:4, 7:6(4). Украинката, 24-а в света в момента, се стреми към четвърти трофей в кариерата си. / БТА