Кристина Младенович обяви официално, че новият ѝ треньор е Саша Баин - доскорошният наставник на световната №1 Наоми Осака.

"Добре дошъл в отбора, тренер", написа Младенович към снимка на нея и Бажин в Instagram.

Любопитен факт е, че Младенович победи Осака в Дубай в първия мач на японката след изненадващата ѝ раздяла с Баин, дошла след Аустрелиън Оупън, където Осака спечели втора поредна титла от Големия шлем.

"Щом тя е взела решението, значи е преценила, че то е добро за нея", заяви тогава Младенович. "Вярно е, че тенис светът бе изненадан от тази раздяла."

Французойката обаче явно се е възползвала от случилото се. Баин бе в нейния екип и в Маями, но тогава Младенович каза, че той е там като семеен приятел.

25-годишната тенисистка е бивша №10 в света. Тя направи своя пробив на сингъл през 2017-а с финали в Щутгарт и Мадрид преди да победи шампионката Гарбине Мугуруса по пътя към четвъртфиналите на Ролан Гарос. Оттогава насетне обаче резултатите на Младенович поне на сингъл не са толкова добри. В момента тя е №66 в света. В същото време обаче има големи успехи на двойки, където е №3.

Саша Баин

източник: Gulliver/GettyImages