Победителката от Ролан Гарос 2004 Анастасия Мискина сложи край на спортната си кариера. Причина за това стана травма, която измъчва тенисистката отдавна и не може да бъде напълно излекувана.

Вчера новината оповести старши треньорът на националния отбор по тенис на Русия Владимир Камелзон. „Според мен тя бе взела това решение още пред края на тазгодишния Ролан Гарос,” заяви той.

Сега Мискина ще може да се съсредоточи върху кариерата си на телевизионна водеща. „Настя сложи край и сега ще се занимава само със журналистика. Мъчно ми е, тъй като тя имаше още много години пред себе си. Но да се върнеш на корта след толкова дълго отсъствие заради контузия е безумно сложно в съвременния тенис. Към момента това се е удало само на една героиня – Мартина Хингис,” допълни Камелзон. „Но в края на краищата в живота има и други неща, освен това да си подаваш топката през мрежата. Настя е активно момиче, всичко ще се нареди при нея.”

Мискина има 10 титли в професионалната си кариера, но най-сериозното и постижение си остава титлата от Големия шлем на Ролан Гарос през 2004 година. Най-високата позиция в световната ранглиста, до която тя е стигала е втора.

През настоящия сезон Мискина изигра едва две срещи заради травма.

Докато се лекуваше, тя стана водеща на седмично телевизионно шоу по спортния канал НТВ и се очаква сега да продължи кариерата си там.