Тенис Клуб Малееви ще играе срещу НСА на полуфиналите на държавното отборно първенство по тенис за жени, което се провежда в Банкя. Другата полуфинална двойка е Черно море Елит - Левски София.

Отборът на Малееви в състав Магдалена Малеева и Невена Георгиева записа две победи на сингъл днес срещу втотия отбор на НСА и ще излезе в спор за място на финала срещу първия тим на НСА, в който са заемащата първа позиция в държавната ранглиста за жени Хюлия Велиева и Лютфия Велиева. Малеева победи Десислава Младенова с 6:3, 6:1, а Невена Георгиева надделя над Виктория Очева 6:3, 6:4.

На четвъртфиналите TK НСА (София) 1 победи ТК Хасково с 2:0. Ана Ставрева от ТК Черно Море Елит (Варна) спечели оспорваната среща срещу Микаела Константинова 7:5, 7:6(5), а след това Беатрис Спасова направи пълен обрат срещу шампионката до 18 години в зала Михаела Кафтанова - 4:6, 7:6(2), 6:0. Техни съпенрички в спора за място на финала ще са Ивон Михалева и носителката на титлата до 18 години на открито Петя Аршинкова от ТК Левски.

Отборите на Хасково, НСА 2, Изида и Дема ще играят за разпределение на местата от 5-о до 8-о. Надпреварата се провежда за поредна година в базата на ТК "Банкя", а 11-те тима, които участват ще си разпределят сумата от 8 хиляди лева, след като наградният фонд беше повишен с 3 хиляди лева в сравнение с миналата година.

Турнирът е ръководен от съдии с международно признание. Начело е Веселина Донева, която има дългогодишен опит и сребърна значка на ITF за главен съдия. Съдии на стол пък са бъдат Димитър Донев, който имаше честта да бъде в екипа на олимпийския турнир по тенис в Рио, както и Йордан Донев. И двамата имат бели значки на ITF. Полуфиналните срещи започват утре в 10:00 часа. /БТА