След маратонска битка и изтощителни мачове срещу силни съперници Любен Попов триумфира при напредналите в шестия чалънджър на Интерактив тенис. Борбата за титлата в тенис комплекс „Дема“ беше жестока, защото в надпреварата се включиха шест от седемте най-добрите играчи от лигата за годината, както и запалени тенисисти от цяла България. 

След оспорвани и емоционални срещи до двубоя за купата стигнаха носителят на приза „най-добър играч на ИТЛ за 2019 година“ Любен Попов и шампионът от „Дема“ за 2019 г. Цветан Иванов. След повече от час игра титлата отиде за Любен, спечелил с 6:5 (8:6 в тайбрека).

Финалът протече с много обрати и технични разигравания. Любен Попов поведе с 3:0 гейма, но Цветан се мобилизира, прецизира ударите си и успя да доведе мача до тайбрек. В него Цветан имаше три мачбола, но не ги реализира и победата отиде за Любен. Така Попов даде заявка за участие във финалите на Интерактив тенис, които се провеждат през декември с участието на осемте най-добри играчи от лигата за годината.

Утешителния турнир в категория ITL 500 спечели Адриан Стоименов, който в първи кръг от основната схема загуби от дебютанта от Радомир Иван Иванов, но след това не даде никакъв шанс на съперниците си и във финала победи Ивайло Тороманов с 6:1.

При начинаещите купата отиде у казанлъчанина Николай Тояганов, който дебютира в чалънджърите на Интерактив тенис. Във всичките си мачове той показа стабилна игра и железни нерви. На финала Николай се наложи над Атанас Арсов с 6:4. Утешителния турнир при начинаещите спечели Велислав Панчев, елиминирал Александър Върхошков с 6:3.

В 6 Challenger | Tennis Club Dema се включиха повече от 60 играчи от три държави и три града от България. Нивото на игра беше изключително високо, като в схемата влязоха шест от първите седем в годишната ранглиста на ИТЛ. 

№1 в лигата Владислав Искренов отпадна на полуфиналите, а двубоят от втори кръг при напредналите между Миро Мирославов и Радо Шавов продължи повече от 2 часа. Дамите също се представиха добре, като Силвия Димитрова записа две победи – една в основната схема при напредналите и една в утешителния турнир.

Следващият чалънджър на Интерактив тенис ще се проведе в края на септември.