Повече от 60 аматьори ще участват в шестия чалънджър на Интерактив тенис, който ще се проведе този уикенд в спортен комплекс Дема. В събота на кортовете ще излязат начинаещите, а в неделя в схемата ще се включат всички, без ограничение в рейтинга. 

Организаторите и домакините очакват оспорвани битки, тъй като за надпреварата идват не само най-запалените тенисисти от София, но и играчи от Пловдив, Ботевград, Радомир, Перник, Самоков. В мачовете редовно участват и гости от чужбина, така че на 6 Challenger | Tennis Club Dema със сигурност ще бъде горещо.

Съботно-неделните ни турнири се оказаха истинско предизвикателство за начинаещи и за напреднали, коментира мениджърът на ИТЛ Ивайло Цанков. – Форматът привлича толкова много хора, защото могат в един ден да се изправят срещу няколко съперника и да покажат най-доброто от себе си. Всички изтъкват като предимство и факта, че мачовете се провеждат по предварително изготвен график и е елиминирано досадното чакане от други състезания.

Участниците в чалънджъра в спортен комплекс Дема имат гарантирани най-малко два мача. Загубилите в първи кръг играят в утешителен турнир и имат шанс да експериментират с тактиката и поведението си на корта. За втория ден от надпреварата са се записали първите трима в ранглистата на лигата – Владислав Искренов, Валентин Бонев и Ивайло Боджаков, както и N1 на ИТЛ за 2019 година Любен Попов. 

Играчите от Интерактив тенис вече мислят за финалния Мастърс, който ще се проведе през декември в MG Tennis Club в столицата. В него ще се включат осемте най-добри според годишната ранглиста и безспорни звезди като Любен Попов, Едиз Батран и Радо Владимиров най-вероятно ще се появяват по-често на турнирите до края а годината.

6 Challenger | Tennis Club Dema ще даде старт на домакинството на „Дема“ на поредица турнири на социалната тенис мрежа. На 24 август, ден след края на надпреварата при напредналите в чалънджъра, в спортния комплекс в „Младост“ ще започне Осмият вечерен турнир на ИТЛ. На кортовете ще излязат начинаещите, седмица по-късно – средно напредналите, а на 7 септември идва ред и на напредналите.

Схемите и за двата дни на 6 Challenger | Tennis Club Dema, и за Осмия вечерен турнир са отворени, а повече подробности можете да научите на сайта на Интерактив тенис.