Отборът на ТК "Левски" в състав Таня Германлиева, Виктория Томова и Елена Жечева спечелиха титлата на Държавното отборно първенство за жени, което се проведе на кортовете на ТК “Банкя”, налагайки се с 2-1 победи над СК "Дема".

Изабелла Шиникова даде преднина от 1-0 на СК "Дема" след успех с 6/3 6/3 над Таня Германлиева, но в следващата среща Виктория Томова поведе с 6/3 3/0 и в този момент Биляна Павлова се отказа поради контузия. Павлова получи оток на крака, който впоследствие спадна и успя да се възстанови навреме за мача на двойки, който щеше да реши спора за титлата.

В изключително интересен и оспорван двубой Виктория Томова / Таня Германлиева успяха да се наложат с 6/4 7/5 над Изабелла Шиникова / Биляна Павлова и донесоха трета поредна титла за последните три години на ТК "Левски" на Държавното отборно първенство за жени. На трето място се класираха състезателките на ТК "Локо 98", победили с 3-0 представителките на ТК "Лозенец 2000".

Наградите на призьорите бяха връчени от кметът на Банкя Рангел Марков и изпълнителният директор на фирма "ВСК Кентавър" Мариана Печеян, а на церемонията присъстваха президентът на БФТ Стефан Цветков и Янаки Янакиев - член на УС на БФТ.

Шампионките получиха 2000 лв. от наградния фонд, финалистките - 1000 лв, а завършилите на трето и четвърто място съответно по 600 и 400 лв. Първенството се провежда с подкрепата на община Банкя и на фирма "ВСК Кентавър" и е с общ награден фонд 4000 лв.