Световната номер едно в женския тенис Жустин Енен стартира подготовката си за US Open с рутинна победа с 6:3, 6:1 над словенката Андреа Клепач на турнира Торонто Къп.

Това бе първа поява на Енен след отпадането й на полуфинал на „Уимбълдън”. „Наистина се нуждаех от почивка, както физическа, така и психологическа, за да се възстановя и да съм свежа, това бе много важно за мен,” коментира белгийката.

За разлика от нея Ана Иванович не показа нищо от играта си от преди няколко дни и се даде лесно на китайката Ян Жи с 3:6, 1:6. Само три дни, след като спечели титлата в Лос Анжелис, сръбкинята не успя да задържи момента и приключи само за 65 минути.

Не само Иванович от топ поставените на турнира, отпадна още в първи кръг. Преди нея надпреварата напуснаха Ана Чакветадзе, Елена Дементиева и Луси Сафарова, отстранени съответно от Виржини Разано, Франческа Скиавоне и Меган Шонеси.

Марион Бартоли победи Мария Кириленко, а Татяна Головин се наложи над Доминика Цибулкова. Напред продължава и Йелена Янкович, отстранила представителката на домакините Мари-Ив Пелетие.