Ник Болетиери определи двете сестри Уилямс за най-добрите за всички времена. Академията на Болетиери, която продължава да дава тенис таланти на света, все още се смята за една от най-добрите и днес. 

Треньорът разкри, какво според него се крие зад успехите на Серина и Винъс Уилямс и не скри огромното си уважение  към тези 2 икони на световния тенис. 

„В началото, когато Серина и Винъс дойдоха за първи път в академията, още тогава видях, че те искаха да правят само това. Те желаеха просто да играят тенис и да бъдат най-добрите. Постигнаха го, като тези 2 жени имат общо 30 титли от големия шлем. Смятам, че тайната на техния успех е изключително здравата психика, която показаха през годините. Сами знаете, колко пъти двете сестри са се изправяли една срещу друга и какви мачове сме наблюдавали между тях. Серина и Винъс са най-великите за всички времена, и те заедно, като сестри постигнаха нещо много значимо, и изобщо не съм сигурен, че някога други 2 сестри ще спечелят общо 30 отличия  от шлема“, сподели 90-годишният Болетиери.