Петра Квитова (Чехия) и Елина Свитолина (Украйна) се класираха за финала на турнира по тенис "УТА Елит Трофи" в китайския град Чжухай с награден фонд 2,2 милиона долара.

Квитова, поставена под номер 3 в схемата, изигра страхотен мач срещу представителката на домакините Шуай Чжан и спечели с 6:2, 6:2. Квитова и нейната съперничка бяха непобедени в груповата фаза на турнира, а в полуфиналния сблъсък чехкинята започна далеч по-силно. Тя поведе с 5:1 само в рамките на няколко минути и приключи първия сет изключително бързо. Във втория Квитова повтори упражнението и сложи край на срещата с Чжан на собствен сервис и след 66 минути игра.

"Ключът беше в сервиса ми. Чжан игра силно и беше много близо до пробив в няколко гейма, но успях да удържа аванса си. Тя знаеше, че трябва да бъде агресивна и направи именно това", каза чехкинята.
На финала на турнира в Чжухай, Квитова ще играе срещу украинката Елина Свитолина, която надви с 2:6, 6:1, 6:4 британката Йохана Конта.

"Вече съм играла срещу Елина. Срещу нея е важно да я поставиш под напрежение, защото тогава тя не играе чак толкова добре. Но и това е трудно, защото тя е добра и на сервис, и на ретур", добави Квитова./БТА